Beter slapen

En dat draagt weer bij aan uw positiviteit. Goed slapen is op alle manieren
gunstig voor uw goede gezondheid. Daar zetten wij ons graag voor in.
Beter slapen kunt u leren
Wist u dat u na een goede nachtrust fitter, alerter, creatiever en socialer bent? De impact van goed slapen op de lange termijn is nog groter. Met slaap herstelt uw lichaam en geest. Genoeg redenen om aandacht te besteden aan goed slapen.
Feiten en cijfers* over (slecht) slapen
- 1 op de 10 Nederlanders slaapt minder lang dan ze willen.
- Meer dan 40% met slaapproblemen zegt dat slecht slapen het dagelijkse leven verstoort.
- Vrouwen slapen slechter dan mannen.
- Slechter slapen zorgt voor slechter werken en meer verwondingen op de werkvloer.
- Goed slapen vermindert het risico op onder andere een beroerte, depressie, dementie, overgewicht en diabetes type 2.
Hulp bij beter leren slapen

Online aan de slag om uw slaap te verbeteren
Met de online workshop Beter Slapen gaat u zelf en anoniem aan de slag. De workshop is door professionals gemaakt en helpt slaapproblemen voorkomen of verhelpen.
Speciaal voor collectief verzekerden.

Sneller in slaap vallen met mindfulness
Minder stress en beter slapen? Mindfulness kan u helpen. Word zelfbewuster, rustiger en meer ontspannen. Gebruikers geven de VGZ Mindfulness Coach app 4,5 sterren.
Ook als u niet verzekerd bent bij VGZ.

Speciale muziek om bij in slaap te vallen
Makkelijker in slaap komen? Of beter kunnen ontspannen? De muziek van Brain.fm kan u helpen. De muziek is speciaal ontwikkeld door wetenschappers en componisten.
Speciaal voor collectief verzekerden.
Whitepaper Beter slapen
Begin vandaag met beter slapen. Met de 16 praktische tips uit deze gratis whitepaper bent u helemaal klaar voor de nacht.
3 snelle tips van slaapspecialist dr. Hofman
Slaapt u niet goed? U bent niet de enige. Veel mensen slapen slecht. En 1 op de 10 volwassenen heeft er langdurig last van. Gelukkig kunt u iets doen om uw nachtrust te verbeteren.
Zorg voor de ideale temperatuur
Zorg dat de slaapkamer niet te warm of te koud is. Een temperatuur tussen de 16 en 18 graden is ideaal. De verwarming uit en een raampje open dus.
Lees een papieren boek en koop een wekker
Leg uw mobieltje en tablet weg voor het slapen. Zet ook de tv uit. Zo geeft u uw hersenen de kans om melatonine aan te maken. Daar wordt u slaperig van. Lees daarom een papieren boek en gebruik liever een wekker dan een telefoon.
Haal leuke herinneringen op
Iedereen heeft wel een herinnering die een fijn en ontspannen gevoel oproept. Op een strandbedje aan zee, of alleen bovenop een berg. Als u wilt ontspannen dan helpt het om aan zo'n fijne herinnering terug te denken.
Nog meer tips!
* S. Leone, A. Van der Poel, K. Beers, L.Rigter, E. Zantinge, M. Savekoul. Slechte slaap: een probleem voor de volkgezondheid? Een strategische verkenning. 2018